طريقة عمل ارز الريزو .. ارز اللي بيتقدم في كنتاكي دلوقتي في بيتك انتي ..
المقادير :
2 كوب ارز بسمتي أو مصرى ( حسب الرغبه )
2 مكعب ماجي
بهارات (1 معلقة متوسطة أو أقل كركم - كمون- كزبرة- رشة زنجبيل- ملح )
3 معلقة سكر متوسطة
الطريقة :
1- نحرق السكر لكن خلي لونه حلو فاتح مش غامق
2- نضيف له كمية المياه اللي هنسقي به الأرزونقلب لحد ما يندمجوا مع بعض بالراحة وتكون النار هادية لحين ما يندمجوا
3- نضيف البهارات اللي فاتت ونظبط كمية الملح
4- نضيف الأرز
* ملحوظه :
انتبهى لكمية المياه المناسبة يعني حسب نوع الأرز اللى هتستخدميه وتخلي بالك توطي النار عليه لما يغلي وتابعيه لحد ما يستوي
** للدجاج :
ممكن تقلى فراخ بانية و بعد لما تسيبيها تبرد تقطعيها مكعبات و تنزليها فى الصوص
أو ممكن تعمليها جوا الصوص
** للصوص :
* الصوص العادى :
1- نجيب قطع لحمة أو فراخ صغيرة ونقطعها مكعبات وبعدين نضيف عليها زيت الزيتون بيسوي بسرعة اللحوم وما شابه
ونقلبها كويس ونفضل معاها لحين ما يقارب علي الأستواء
2- نقطع البصل وفصين توم ونضيفهم علي اللحوم ونقلب لحين ما نحس أنهم أندمجوا ونضيف البهاراتبعدين قبل الطماطم
3- نفرم الطماطم والفلفل اخضر أو نضربها في الكبة أو الخلاط اللي يناسبك وبعدين نضيفهم علي اللحوم
4- البهارت المستخدمة: كزبرة - كمون- شوية فلفل أسود بسيط- الملح-الزنجبيل"رشة بسيطة" لو معندكيش خلاص
5- يفضلوا علي البوتجاز لحين ما يستوي وبكده لما تغرفي تضيفي الصوص علي الأرز
* الصوص الحار :
نفس الطريقة اللي فاتت لكن هيختلف انك مش تعملي بصل في الأكل هتكتفي بالتوم وتضيفي قرن شطة حراق مع الطماطم
وهيكون من ضمن البهارات شطة حمرا يعني علي المزاج
و يقدم الأرز و عليه الصوص المفضل لكى مع قطع الدجاج
و بالهنا يارب
همسه احمد
نايس تسلم ايدك :)
ردحذف