الأربعاء، 16 نوفمبر 2011

تعالي اتعلمي تعملي اكل برا جوا البيت وكوني متميزة في كل اللي تقدميه لاسرتك



النهارده حقدم لكل البنوتات الحلوات سر طريقة عمل السوشي

حقولكم علي أبسط طريقة لصنعه في المنزل

 حتبهري بيها ضيوفك بشطارتك

وعلي فكرة انتي تقدري تغيري  محتوى (الحشوات) حسب المذاقات التي  تفضلينها


أما «السوشي» الذي سنقدمه اليوم فهو «سوشي الجمبري» (الروبيان) مع الفلفل الهلابينو الحار Crispy Shrimp Tempural Jalapeno.


الأدوات المطلوبة:

رول من العيدان على شكل حصيرة (تباع لدى محلات الأدوات المنزلية المتخصصة ومصنوعة من الخيرزان أو البلاستيك القوي ومعروفة بأنها من أدوات صناعة السوشي) - لوح تقطيع - سكين حاد.

المقادير:
- 60 غراما من الجمبري متوسط الحجم (مسلوق بالبخار)
- 10 غرامات من الفلفل الهلابينو الحار
- 10 غرامات خس
- 15 ملليغراما من المايونيز الحار
- 5 شرائح من ورق النوري (نوع من الأعشاب البحرية المخصصة لصناعة السوشي)
- 60 غرام أرز سوشي (أرز أبيض مسلوق)
- 10 غرامات واسبي (عجين أخضر)
- 15 غرام خل أبيض
- 20 غرام سمسم
- 20 ملليغرام (صويا صوص)

- الطريقة:
نحضر «رول السوشي» ونضع عليها أوراق النوري - وهو نوع من الأعشاب البحرية.
توضع طبقة من الأرز عليها من دون ضغطها حتى تبقى هشة.
تفرد طبقة من السمسم على الأرز.
تفرد أعواد الخس بطول طبقة الأرز.
تخلط كل المكونات السابقة (الجمبري، المايونيز، الفلفل).
ترص طبقة من المكونات السابقة فوق السمسم.
تلف الحصيرة بالمكونات على شكل رول.
ستكون النتيجة رول من الأرز وبداخله الحشوة كاملة وستنفصل الحصيرة تلقائيا.
يقطع الرول الناتج بسكين حاد لقطع دائرية متساوية.
ترص قطع السوشي في طبق التقديم وتزين بالواسابي والسمسم.
تقدم مع طبق منفصل به الصويا صوص.

وبالف هنا وشفا يا بنات
وانتظروا وصفت تانيه لاكلات بتحبوها كتير
همسه عاشق ومعشوق



 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق